сряда, 26 април 2017 г.

Прага - романтичното гнездо на пътуващите души - част ІІ

Прага ме посреща с топло слънчево утро и мирис на пролет. Отправям се към следващото място, а именно – Зоологическата градина. Твърди се, че е най-голямата в Европа и наистина, три часа и бързо темпо ми бяха нужни, за да обиколя всичко. Най-много ме впечатли бялата мечка, която много искаше да гушка посетителите на зоопарка и всячески се мъчеше да излезе. Малко по-късно успях да хвана и храненето на сладките пингвинчета. За уморените туристи е направен ескалатор от ниво 2 до ниво 1, като въпросният наподобява ски влек, само че без ските :D .


Старият град от високо
Следващото място, на което ще ви заведа, е старият град. Точно около Великден, площадът е препълнен с малки магазинчета за традиционна храна, домашен алкохол, ръчно изработени сувенири, дрехи и т.н. Имаше ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много туристи. Толкова, че дори и да искаш да стигнеш от т.А до т.Б, ако „вълната“ е решила да ходи до точка. С, ти нямаш друг вариант, освен да се оставиш на течението. На площада в стария град се намира Астрономическата кула, която на този етап се намира в известен ремонт, но въпреки това функционира. Тя е популярна, защото освен часа, показва разположението на планетите, а на всеки кръгъл час се появяват фигурки на 12-те апостола. Кулата има три нива – подземие с тайни тунели, водещи до ключови места в града; основна част с най-различни зали за конференции; най-високата точка, от която може да се види целият град.

Танцуващата къща
Какъв по-хубав начин да си прекараш следобеда от екскурзия с 5-звездна яхта и чаша вино? Аз не виждам по-добър! :D Успях да видя града от друга гледна точка, да открия нови места и да се насладя на красивите мостове.

Charles bridge




В края на деня цъфнах в Музея на восъчните фигури, където изключително много се забавлявах, тъй като той е подходящ не само за малки деца, но и за по-големи като мен :D Зали, в които да се почувстваш кралица, композитор, чудовище, спортист, звезда .. Освен това можеш да си направиш собствена восъчна фигура, като аз се барнах като полицайка до Брад Пит.


На другия ден и последен такъв от екскурзията ми, минах през центъра на новия град и кацнах на Charles bridge, най-известният и най-красивият мост в Прага. Много музиканти, свирещи освен на инструменти, но и на чаши, допринасят на романтичното настроение, което се лее по улиците на града. :) 
Гледката от моста


П.С. Оставям ви да се насладите на .. мъжките мажоретки :D





Няма коментари:

Публикуване на коментар